Épp laza loknikat varázsolt Szabina szőke hajába Vigh Ildikó fordász, amikor beléptem a Still Szalonba. Együtt próbálgatják, melyik frizura lesz a befutó.

-Általában az a jellemző, hogy a nagyon művi kontyok már nem divatosak. A természetes, laza, friss viselet a trend, ami engedi érvényesülni az ara arcát és a ruhát is – mesélte Vigh Ildikó fordász, a Still Szalon tulajdonosa, miközben szorgalmasan járt a keze, és bodorította Szabina haját. Megtudom azt is: mostanában jellemző, hogy a hajékszereket, fátylat, koronát friss, élő virág váltja fel. A szakember szerint azonkívül, hogy ez gyönyörű, az esküvő szinte az egyetlen olyan alkalom, amikor a hölgyek nyugodtan, kérdő tekintetek nélkül tűzhetnek élő virágot a hajukba. Egyébként az esküvői frizuránál nagyon fontos, hogy legyen különleges, de illjen a viselőjéhez, a ruhához, és persze legyen praktikus is.

Esküvői konyt - Still the Salon

– Ildi első kérdése az volt, milyen a ruhám, illetve van-e elképzelésem, milyen frizurát szeretnék – mesélte Szabina. – Persze, nézegettem újságokat, de mindig más dolog valaki más ruháját, arcát nézni, nehezen tudtam attól elvonatkoztatni. Számomra az a fontos, hogy a frufrum úgy legyen, ahogy a mindennapokban hordom, illetve szeretném, ha az egész hajamat feltűzné. A többit pedig rábízom, Ildi biztosan jobban tudja, látja, mi áll nekem jól. Lesz egy rövidebb fátylam is, ez is befolyásolja a hajviseletet.

Szabina gondolt arra is, hogy apró, csillogós ékszereket, köveket is szeretne a hajába, de mivel a ruhája felső része épp így díszített, úgy döntöttek, ez már sok lenne. Élő virágot – fréziát vagy orchideát – viszont minden valószínűséggel raknak majd a hajába, mert ez nagyon tetszik Szabinának is.

Az első frizurapróba során Ildikó természetesen megnézte Szabina haját, felmérte a szerkezetét, illetve felfrissítették szép szőke hajszínét is. A bodorítás, hajsütés után kontyba tűzte a frizurát, a végleges variációt pedig természetesen Szabina javaslatai, észrevételei alapján készíti majd el Ildikó szombat délelőtt.

A Still Szalonban készül Szabina sminkje is. Gyermeli Kata sminkessel próbálgatták, milyen színek és stílus áll jól neki.

– A szakemberre bízom ezt is, de azt szeretném, ha a szememnél lenne valami fényes szemfesték. Mindezeken túl a diszkrét smink híve vagyok, Katával barnás-fehéres árnyalatban egyeztünk meg. De  hogy legyen valami szín is rajtam, talán egy kis rózsaszínes beütést is kikísérletezünk még a szememre – mesélte a menyasszony, aki szerint az a legfontosabb, hogy nagyon jó legyen a hangulat.

naplo-online.hu