A karácsony a legnagyobb keresztény ünnep a húsvét után, amellyel Jézus Krisztus születésére emlékeznek. Assisi Szent Ferenc az ünnepek ünnepének tartotta.Minden évben december 25-én tartják világszerte, habár nem ezt a dátumot tartják számon Jézus születésének. Talán azért esett erre a választás, mert egyes keresztény szerzők szerint Jézus szenvedése, azaz a húsvét, illetve fogantatása az év azonos napján, március 25-én történt, vagy azért, mert ekkor van a téli napforduló a Föld északi féltekéjén.

Ez a keresztény ünnep az első nikaiai zsinat határozata értelmében Jézus Krisztus földi születésének emléknapja: az öröm és békesség, a család és gyermekség, az otthon és szülőföld ünnepe.

A karácsony szó a jelenleg leginkább elfogadott teória szerint a keleti keresztény egyház szláv nyelvéből kerülhetett a magyar nyelvbe, valószínűleg bolgár közvetítéssel. Egyes bolgár nyelvjárásokban a kracsun szó a téli és a nyári napfordulót, illetve az azok körüli ünnepnapokat jelenti. Macedón nyelvjárásokban a kracsun kifejezetten karácsonyt jelent.

Annak ellenére, hogy a tradicionális karácsony a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe, sok nem keresztény ember is ünnepli világszerte az emberi szeretet ünnepeként. A modern és népszerű ünneppel együtt jár az ajándékozás, a karácsonyi zene, üdvözlőlapok küldése, templomi ünneplések, karácsonyi ebéd és ünnepi hangulatú tárgyakkal való díszítés, mint például karácsonyfa állítás, karácsonyi égők, színes üveggömbök, girlandok, szaloncukor, fagyöngyök és krisztustövisek elhelyezése, díszítése. Az év ennek az időszakában mindenki igyekszik előtérbe helyezni a szeretet fontosságát és megfeledkezni a hétköznapi gondokról. Ilyenkor mindenkit átjár az ünnep varázsa, hiszen a karácsony előtti adventi időszakban ünnepi fényekbe borulnak a városok utcái, melyeket megcsodálhatunk több héten keresztül az év vége közeledtével.

Lepje meg szeretteit, vagy saját magát egy kis kényeztetéssel az ünnepek közeledtével!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy szalonunkba megérkeztek a Kérastase illetve L’Oréal Professionnel Paris karácsonyi csomagok, melyek különböző kiszerelésekben érhetőek el.

Csomagjaink között mindenki megtalálja a számára megfelelőt, hölgyek és urak részére egyaránt.